Werkwijze

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Sensastijlcoach Anique van Kooij. Zij heeft mij de Sensa-werkwijze aangeleerd.

Een kleurenanalyse volgens de SENSA-werkwijze staat voor:

  • Persoonlijk en op maat gemaakt. Jouw kleurenpaspoort is uniek.
  • Ik werk met de allerbeste materialen en lever een mooi afgewerkt paspoort af.
  • Ik vertel je tijdens de analyse exact waar je op moet letten, zodat je het zelf ook leert zien. Dit leidt tot een duurzaam advies, want je doet geen miskopen meer.

Verder houd ik zoveel mogelijk rekening met jou als persoon. Tijdens de intake doe ik mijn best om je zo goed mogelijk te leren kennen.

  1. Ik kijk goed naar je huid, ogen en haarkleur om te bedenken welke kleuren goed passen bij jou fysieke kenmerken.
  2. Ik wil graag van je weten van welke kleuren je blij wordt en ik laat je kiezen uit een aantal kleurkaarten.
  3. Tot slot ga ik ook een klein stukje de diepte in door er achter te komen of je introvert of juist extravert bent. ook wil ik graag weten of je wel of niet wil opvallen qua kleding.

Verschillende kleurtypes

Een kleurtype vertelt wie je bent, hoe je je voelt en wat je uit wilt stralen. Er bestaan verschillende kleursystemen die allemaal net even anders werken. Zoals ik al vertelde werk ik volgens de Sensa-methode, met de vier seizoenen als basis.

Lente- en zomertypes hebben vaak licht haar en lichte ogen. Herfst- en wintertypes zijn meestal donker. Onder de koele types vallen de zomer en de winter en hebben vaak een blauwe ondertoon. Onder de warme types vallen de lente en de herfst met meer gele ondertonen. 

Om meer maatwerk te kunnen leveren, zijn alle seizoenen nog in 3 subtypes verdeeld. Wanneer ik je ga analyseren, licht ik je dit uiteraard toe. Je kunt kiezen uit twee kleuradviezen: de Quick Colour Scan of de Uitgebreide Kleuranalyse.

Volg mij op Instagram

@mademoiselfstyling